04116, м. Київ, вул. Старокиївська, буд. 10-Г +380 44 227 83 78 info@recpc.org
  • English
Ресурсоефективність – запорука зростання Вашого бізнесу

Перший інформаційний семінар для майбутнього екоіндустріального парку за проєктом “GEIPP Ukraine”

27 травня 2021 року у Білій Церкві відбувся перший інформаційний семінар у рамках Глобальної програми з екоіндустріальних парків в Україні (GEIPP), який вмотивував представників виробничих підприємств Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс (БВАК) долучитися до проєкту “GEIPP Ukraine”. Серед учасників семінару були: керівництво БВАК та виробничі підприємства, розташовані на його території, представники міськради Білої Церкви, Центру РЕЧВ, проєкту “GEIPP Ukraine”.

Відкрила семінар начальниця управління економіки Білоцерківської міськради, звернувшись до учасників семінару з мотиваційною промовою щодо переваг, які громада та підприємства можуть отримати  завдяки участі в проєкті “GEIPP Ukraine”. Вона також висловила цілковиту підтримку впровадженню проєкту на базі комунального підприємства “БВАК”.

Центр РЕЧВ як організатор семінару ознайомив учасників із Глобальною програмою з екоіндустріальних парків, зробивши акцент на проєкті “GEIPP Ukraine”. Директор і технічні експерти Центру РЕЧВ розповіли про мету та завдання проєкту, концепцію ресурсоефективного та чистого виробництва (РЕЧВ), яка буде застосовуватися при обстеженнях підприємств, її екологічні, економічні та соціальні переваги для розвитку бізнесу в рамках екоіндустріального парку. Наприкінці семінару всі учасники обговорили алгоритм майбутніх дій та плани роботи за проєктом у найближчий час.

Центру РЕЧВ відводиться одна з ключових ролей у проєкті “GEIPP Ukraine” – виконати технічні РЕЧВ-обстеження на підприємствах БВАК для оцінки їхньої ресурсоефективності, керуючись концепцією РЕЧВ. Окрім цього, впродовж усього терміну проєкту Центр РЕЧВ також організовуватиме інформаційні семінари для його учасників і значні зусилля прикладе для пошуку нових можливостей щодо побудови індустріального симбіозу.

Учасники заходу проявили зацікавленість до проєкту та продемонстрували готовність до комплексної роботи з перевтілення індустріального парку у Білій Церкві в екоіндустріальний.

За гендерним розподілом жінки у загальній кількості учасників семінару становили 35%. 

“GEIPP Ukraine” є частиною глобальної ініціативи з екоіндустріальних парків “GEIPP”, яка втілюється Організацією Об’єднаних Націй з промислового розвитку (UNIDO) за фінансової підтримки Швейцарської конфедерації (SECO) у низці країн з перехідною економікою та країнах, що розвиваються.