04116, м. Київ, вул. Старокиївська, буд. 10-Г +380 44 227 83 78 info@recpc.org
  • English
Ресурсоефективність – запорука зростання Вашого бізнесу

ЗАПРОШУЄМО ПРИЄДНАТИСЯ ДО МІЖНАРОДНОГО ПРОЄКТУ ІЗ ЗЕЛЕНОЇ ХІМІЇ!

У 2023 році в Україні стартувала “Глобальна програма інновацій та мереж у зеленій хімії (Global GreenChem Innovation and Network Programme)“, метою якої є розширення використання підходів зеленої хімії до стійких органічних забруднювачів (СОЗ), ртуті та мікропластиків шляхом нарощування кадрового потенціалу та трансферу інновацій, а також створення глобальної мережі зеленої хімії.

Ця міжнародна Програма підготовлена ЮНІДО та Єльським університетом (США) і фінансується Глобальним екологічним фондом (ГЕФ).
Виконавцем Програми в Україні є Центр ресурсоефективного та чистого виробництва. Також вона виконується в Індонезії, Йорданії, Перу, Сербії та Уганді.

Україна перебуває на шляху євроінтеграції та адаптації законодавства до стандартів Європейського Союзу. Зокрема, у 2022 році було ухвалено закони “Про хімічну безпеку та управління хімічною продукцією” та “Про управління відходами”, які посилюють контроль над обігом хімічної продукції та ставлять за мету унеможливити потрапляння на ринок товарів, що містять небезпечні речовини. Тому українським компаніям необхідно своєчасно підготуватися до набрання чинності цих законів.

Запрошуємо Вас приєднатися до цього міжнародного проєкту як демонстраційна компанія (участь безкоштовна і передбачає укладення договору з пунктами стосовно конфіденційності). Ваше підприємство може стати прикладом успішного впровадження нових технологій та інновацій, а також отримати наступні переваги:

  1. Доступ до нових технологій: учасники Програми мають можливість співпрацювати з науковцями та іншими підприємствами з усього світу для розробки та впровадження нових екологічно чистих технологій виробництва.
  2. Консультації міжнародних експертів: компанії, які відібрані як демонстраційні, отримають можливість спілкуватися з провідними експертами зеленої хімії, отримувати консультації та підтримку в розробці своїх проєктів.
  3. Підвищення конкурентоспроможності: участь у програмі допомагає підприємствам зміцнити свою позицію на ринку та розширити ринки збуту завдяки покращенню екологічного профілю виробництва.
  4. Залучення фінансування: розрахунок техніко-економічного обґрунтування реалізації демонстраційного компоненту, включаючи розробку та надання варіантів фінансування.
  5. Екологічна безпечність продукції: програма спрямована на розвиток екологічно безпечних технологій і рішень.

Щоб подати заявку на участь у Програмі GreenChem, будь ласка, заповніть цю форму. 

Термін подачі заявки – до 30 червня 2023 р.

Додаткову інформацію про Програму можна переглянути тут.

Якщо у Вас виникли запитання або хочете уточнити якісь деталі, звертайтеся за телефонами 044-227-83-78, 095-797-04-83 та електронною поштою o.khokhotva@recpc.org, контактна особа – Олександр Хохотва.